Piščančji frikase

Morda vas zanima

- Oglas -

V eni ponvi pripravimo res odlično jed iz piščančjega mesa v omaki s smetano, vinom in šampinjoni.

Sestavine

  • 8 piščančjih nogic, narezanih na manjše kose
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • 100 ml suhega belega vina
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 300 ml zelenjavne jušne osnove
  • 30 ml oljčnega olja
  • 20 g masla
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke mlete sladke ali pekoče paprike
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek

1Čebuli in česen olupimo in drobno nasekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na majhne koščke, prav tako papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na manjše koščke. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje, piščančje kose začinimo s soljo in mleto papriko, če imamo radi pekoče, uporabimo pekočo, če ne pa sladko papriko. Na segretem olju jih popečemo z vseh strani do zlato rumene barve. Približno 4-5 minut na vsaki strani.

3Pečenega piščanca vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V isto ponev dodamo maslo in čebulo, dušimo nekaj minut, da se malo zmehča, dodamo še korenček, šampinjone in papriko in na zmernem ognju, ob stalnem mešanju, dušimo 15 minut. Ko se zelenjava zmehča, povišamo temperaturo, dodamo česen, in ko ta zadiši, zalijemo z vinom. Mešamo in kuhamo toliko časa, da povre ves alkohol.

4V ponev vrnemo kose piščanca skupaj s tekočino, ki se je nabrala v posodi, zalijemo z jušno osnovo, dobro premešamo, pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

5Zalijemo še s smetano, poskusimo, če je jed dovolj začinjena, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.

6Potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo z belim rižem.

Prejšnji članekPiščanec z rižem
Naslednji članekBrokolijev narastek
- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi