Piščančji frikase

Znam svetuje

Za ljubitelje okusnih jedi, ki se radi prepustijo razkošju harmonije okusov, predstavljamo recept za piščančji frikaše. V eni ponvi bomo ustvarili resnično izjemno jed, ki združuje nežnost piščančjega mesa, kremno omako s smetano ter bogat okus vina in šampinjonov.

Piščančji frikaše, kot ga še niste uživali, bo navdušil vaše brbončice in potešil vašo željo po vrhunski kulinarični izkušnji. Sledite našemu preprostemu receptu in se pripravite na nepozabno kulinarično doživetje.

Sestavine za piščančji frikase

  • 8 piščančjih nogic, narezanih na manjše kose
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 3 stroki česna
  • 250 g šampinjonov
  • 100 ml suhega belega vina
  • 150 ml smetane za kuhanje
  • 300 ml zelenjavne jušne osnove
  • 30 ml oljčnega olja
  • 20 g masla
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke mlete sladke ali pekoče paprike
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja

Postopek

1Čebuli in česen olupimo in drobno nasekljamo, korenček ostrgamo in narežemo na majhne koščke, prav tako papriko operemo, odstranimo semena in narežemo na manjše koščke. Šampinjone očistimo in narežemo na lističe.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje, piščančje kose začinimo s soljo in mleto papriko, če imamo radi pekoče, uporabimo pekočo, če ne pa sladko papriko. Na segretem olju jih popečemo z vseh strani do zlato rumene barve. Približno 4-5 minut na vsaki strani.

3Pečenega piščanca vzamemo iz ponve in shranimo na toplem. V isto ponev dodamo maslo in čebulo, dušimo nekaj minut, da se malo zmehča, dodamo še korenček, šampinjone in papriko in na zmernem ognju, ob stalnem mešanju, dušimo 15 minut. Ko se zelenjava zmehča, povišamo temperaturo, dodamo česen, in ko ta zadiši, zalijemo z vinom. Mešamo in kuhamo toliko časa, da povre ves alkohol.

4V ponev vrnemo kose piščanca skupaj s tekočino, ki se je nabrala v posodi, zalijemo z jušno osnovo, dobro premešamo, pokrijemo, znižamo temperaturo in kuhamo približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo.

5Zalijemo še s smetano, poskusimo, če je jed dovolj začinjena, dobro premešamo in kuhamo še nekaj minut, da se omaka nekoliko zgosti.

6Potresemo s svežim peteršiljem in postrežemo z belim rižem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodni recepti

Ne prezrite