Odlična piščančja lazanja, s katero se bo nasitilo šest oseb.
Sestavine
- 900 g mletega piščančjega mesa
- 125 g lazanje, brez kuhanja
- 1 strok česna
- 4 korenčki
- 4 pori
- 450 ml kokošje jušne osnove
- 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
- 125 g sira
- 1 čajna žlica gorčice
- 600 ml bešamelove omake
- sol
- poper
- olje
- šopek peteršilja
Postopek
1V ponvi segrejemo olje. Vanj damo meso in ga na srednji tempearturi pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen, na kocke narezan korenček in na kolobarje narezan por. Vse skupaj dušimo 5 minut, občasno premešamo.
2Vmešamo kokošjo osnovo in paradižnikovo mezgo. Po želji začinimo s soljo in poprom. Zavremo, zmanjšamo ogenj ter pokrito kuhamo 30 minut.
3Pečico segrejemo na 190°C. V vročo bešamelovo omako vmešamo polovico naribanega sira in gorčico. V velik pekač za narastek izmenjaje polagamo mešanico s piščancem, lazanjo in sirovo omako, zadnja plast naj bo sirova omaka. Jed pečemo 1 uro, da se zlato rjavo obarva. 5 minut pred koncem potresemo s sesekljanim peteršiljem.