Piščančja lazanja

Znam svetuje

Odlična piščančja lazanja, s katero se bo nasitilo šest oseb.

Sestavine

  • 900 g mletega piščančjega mesa
  • 125 g lazanje, brez kuhanja
  • 1 strok česna
  • 4 korenčki
  • 4 pori
  • 450 ml kokošje jušne osnove
  • 2 jedilni žlici paradižnikove mezge
  • 125 g sira
  • 1 čajna žlica gorčice
  • 600 ml bešamelove omake
  • sol
  • poper
  • olje
  • šopek peteršilja

Postopek

1V ponvi segrejemo olje. Vanj damo meso in ga na srednji tempearturi pražimo 5 minut. Dodamo sesekljan česen, na kocke narezan korenček in na kolobarje narezan por. Vse skupaj dušimo 5 minut, občasno premešamo.

2Vmešamo kokošjo osnovo in paradižnikovo mezgo. Po želji začinimo s soljo in poprom. Zavremo, zmanjšamo ogenj ter pokrito kuhamo 30 minut.

3Pečico segrejemo na 190°C. V vročo bešamelovo omako vmešamo polovico naribanega sira in gorčico. V velik pekač za narastek izmenjaje polagamo mešanico s piščancem, lazanjo in sirovo omako, zadnja plast naj bo sirova omaka. Jed pečemo 1 uro, da se zlato rjavo obarva. 5 minut pred koncem potresemo s sesekljanim peteršiljem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite