Piščančja bedra v gobovi omaki

Znam svetuje

Poskusite ta recept za piščančja bedra s kremasto gobovo omako, okus vas bo nedvomno navdušil, pa še priprava je precej enostavna

Sestavine za piščančja bedra v gobovi omaki

  • 4 piščančje nogice
  • 250 g šampinjonov
  • 125 ml sladke smetane
  • 30 g moke
  • 1/2 žličke soli
  • 1/4 žličke popra
  • 300 ml piščančje osnove
  • 3 stroki česna
  • 1 šopek peteršilja
  • 1 vejica svežega timijana
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Na krožniku zmešamo moko, sol in poper v  to mešanico povaljamo piščančja bedra.

2V večji ponvi segrejemo oljčno olje, dodamo piščančja bedra s kožo navzdol. Cvremo približno štiri minute, da se koža zlato rjavo zapeče. Obrnemo in na drugi strani cvremo še približno štiri minute.

3Bedra vzamemo iz ponve, dodamo sesekljana česen in peteršilj, ko česen zadiši, pa če narezane šampinjone. Dušimo dve minuti.

4Zalijemo z vročo piščančjo osnovo, z leseno kuhalnico podrgnemo po dnu, da odlepimo karamelizirane delce, če je potrebno malo dosolimo in premešamo.

5Piščančja bedra vrnemo v ponev, pokrijemo in znižamo temperaturo. Dušimo 30 minut, da se bedra popolnoma skuhajo, če jih prerežemo, pri kosti ne smejo biti krvavi. Če je tekočine preveč, zadnjih 10 minut odkrijte ponev.

6Dodamo še smetano, malo povišamo temperaturo, vremo približno dve minuti, da se omaka lepo zgosti. Potresemo s svežim timijanom in postrežemo s priljubljeno prilogo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite