Piščančja bedra v gorčični omaki z gobicami

Znam svetuje

Piščančja bedra v gorčični omaki z gobicami nam prinašajo piščanca, prepojenega z okusom gorčice in v gobovi omaki, kar je, verjemite, super kosilo.

Sestavine za piščančja bedra v gorčični omaki z gobicami

  • 4 piščančja bedra
  • 200 g gobic, najboljši so jurčki
  • 3 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 žlici gorčice
  • 30 g masla
  • 250 ml piščančje jušne osnove
  • 100 ml belega vina
  • sol
  • šopek svežega peteršilja

Postopek

1Piščančja bedra operemo in obrišemo s papirnatimi brisačami. V ponev, ki je primerna za v pečico, damo oljčno olje in maslo, segrejemo v vanjo damo piščančja bedra s kožo navzdol. Pražimo štiri minute do zlato rjave barve, obrnemo in pražimo še štiri minute. Bedra vzamemo iz ponve in shranimo na toplem.

2Gobice očistimo in narežemo na manjše koščke. Damo jih v ponev, v kateri smo cvrli piščanca. Gobe dušimo dve minutki. Dodamo še nasekljan česen in pražimo še minuto, prilijemo belo vino in na zmerne ognju nekaj minut kuhamo, da izgine volj po alkoholu.

3Dodamo še piščančjo osnovo in gorčico in kuhamo nekje pet minut. Poskusimo in po potrebi dosolimo, lahko dodamo tudi malo popra in timijana.

4Pečico predgrejemo na 200 °C. V ponev dodamo ocvrta piščančja bedra, pokrijemo z alu folijo in postavimo za 30 minut v pečico. To je ravno toliko časa, da je piščančje meso pripravljeno in ostane sočno.

5Posujemo še s svežim peteršiljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite