Golaževa juha

Morda vas zanima

- Oglas -

Jed, ki nas bo pogrela in nasitila.

Sestavine

  • 30 dag govedine
  • 1/2 kg krompirja
  • 8 dag maščobe
  • 20 dag čebule
  • strok česna
  • ščep kumine, ščep majarona
  • 1 jušna žlica paradižnikove mezge
  • 1 jušna žlica sladke paprike
  • 3 jušne žlice vina

Sestavine

1Na maščobi pražimo drobno narezano čebulo in še preden zarumeni, dodamo na drobne košče narezano meso, posolimo in nekaj minut pražimo. Nato dodamo česen, ki smo ga sesekljali skupaj s kumino, majaronom in mezgo. Ko se tudi to nekoliko popraži, dodamo še sladko papriko, zalijemo z jušno osnovo in kuhamo, dokler ni meso na pol mehko.

2Potem dodamo na drobne kocke narezan krompir. Juho po potrebi zgostimo z žličko podmeta in jo okisamo z vinom. Še boljša pa bo, če ji na koncu dodamo žlico kisle smetane.

- Oglas -

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

- Oglas -

Ne spreglejte

- Oglas -

Morda vas zanima tudi

- Oglas -