Pica iz bučkinega testa brez glutena

Znam svetuje

Za vse, ki se imate radi pico in se držite ketogene diete, je ta recept prava rešitev.

Sestavine

  • 2 bučki
  • 2 jajci
  • 100 g sveže naribanega parmezana
  • 50 g indijskega trpotca
  • 4 paradižniki iz konzerve
  • origano
  • sol
  • 100 g pancete
  • 100 g mocarele
  • lonček kisle smetane

Postopek

1Bučki drobno naribamo in posolimo. Pustimo jih stati 10 minut ter jih s pomočjo gaze dobro ožamemo.

2Parmezan drobno naribamo in ga dodamo bučkam. Primešamo še jajci in indijski trpotec, lahko tudi žlico razmaščene mandljeve moke. 

3Oblikujemo testo in ga kar na pomaščenem peki papirju raztegnemo v krog. Pečico segrejemo na maksimalno toploto in testo pečemo 15 minut.

4Paradižnike nasekljamo, dodamo omako, v kateri so bili vloženi, in origano ter dobro premešamo. Pečeno testo vzamemo iz pečice, premažemo s paradižnikovo omako, nanjo potresemo koščke pancete, rezine mocarele in po vrhu namažemo še kislo smetano.  Vrnemo v pečico in pečemo še 7 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite