Pečena svinjska rebrca

Znam svetuje

Najboljša pečena svinjska rebrca potrebujejo svoj čas. Dlje kot jih pečete, boljša so. Nihče ne mara mesa, ki ga komaj grizemo in trgamo s kosti. Pri našem načinu bo meso s kosti skoraj samo padlo stran.

Sestavine

  • svinjska rebra (1/2 kg za dve osebi)
  • sol in poper
  • mleta paprika
  • 1 žlička gorčice
  • 1 žlička medu
  • 1 žlička kečapa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • rožmarin

Postopek

1Zgornje sestavine zmešamo in pripravimo marinado. Rebra dobro namažemo z vseh strani, zavijemo v prozorno folijo in pustimo čez noč.

2Rebra vzamemo iz prozorne folije, odstranimo rožmarin in jih zavijemo v aluminijasto. Kosti naj bodo na spodnji strani in jih na nizki temperaturi (130-140 stopinj) pečemo vsaj 4 ure. Rebra so pečena, ko iz mesa štrlijo kosti vsaj pol centimetra, ne glede na velikost kosa.

3Odstranimo alu-folijo, povišamo temperaturo pečice na 200 stopinj in rebra hrustljavo zapečemo. Rebrca morajo po vrhu biti temna in dobro zapečena.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite