Najboljša pečena svinjska rebrca potrebujejo svoj čas. Dlje kot jih pečete, boljša so. Nihče ne mara mesa, ki ga komaj grizemo in trgamo s kosti. Pri našem načinu bo meso s kosti skoraj samo padlo stran.
Sestavine
- svinjska rebra (1/2 kg za dve osebi)
- sol in poper
- mleta paprika
- 1 žlička gorčice
- 1 žlička medu
- 1 žlička kečapa
- 2 žlici oljčnega olja
- rožmarin
Postopek
1Zgornje sestavine zmešamo in pripravimo marinado. Rebra dobro namažemo z vseh strani, zavijemo v prozorno folijo in pustimo čez noč.
2Rebra vzamemo iz prozorne folije, odstranimo rožmarin in jih zavijemo v aluminijasto. Kosti naj bodo na spodnji strani in jih na nizki temperaturi (130-140 stopinj) pečemo vsaj 4 ure. Rebra so pečena, ko iz mesa štrlijo kosti vsaj pol centimetra, ne glede na velikost kosa.
3Odstranimo alu-folijo, povišamo temperaturo pečice na 200 stopinj in rebra hrustljavo zapečemo. Rebrca morajo po vrhu biti temna in dobro zapečena.