Najboljši ocvrti piščanec

Znam svetuje

Najboljši ocvrt piščanec s hrustljavo skorjico, skleda krompirjeve solate ali domače francoske solate in malo pikantne omake za tiste, ki jo imamo radi. Je lahko še kaj boljšega za kosilo? Za pripravo moramo upoštevati le nekaj pravil, da bo piščanec dovolj pečen, dobro začinjen in da bo skorjica res hrustljava.

Sestavine za najboljšega ocvrtega piščanca

  • 1 piščanec
  • 1 l mleka ali pinjenca
  • sol in poper
  • 3 jajca
  • 100 g moke
  • 200  krušnih drobtinic
  • 50 g koruznega škroba
  • začimbe po okusu – česen v prahu, rožmarin, timijan, majaron, paprika, čili, drobnjak …
  • olje za cvrtje

Postopek

1Piščanca narežemo na vsaj približno enako velike kose. V večjo skledo nalijemo pinjenec ali mleko, začinimo ga s soljo, poprom in dišavnicami, ki so nam všeč. Vanj položimo kose piščanca, pokrijemo in pustimo čez noč v hladilniku.

2Piščanca vzamemo iz pinjenca, ga odložimo na kuhinjsko rešetko in dobro odcedimo. Pustimo, da se ogreje na sobno temperaturo, da se nam olje ne bo shladilo, ko ga bomo začeli cvreti.

3Moko pomešamo s koruznim zdrobom, prav tako jo lahko začinimo s papriko, čilijem ali česnom v prahu.

4Jajca malo posolimo in popopramo ter dobro razžvrkljamo. Lahko dodamo tudi eno žlico smetane za stepanje.

5Na tretji krožnik položimo drobtinice. Te prav tako lahko začinimo s suhimi zelišči. V večjo ponev damo olje za cvrtje in ga segrejemo na približno 175 °C.

6Kose osušenega piščanca najprej povaljamo v moki, nato v jajcu, če želimo debelejšo skorjico, ponovno povaljamo v moki in jajcu, nazadnje pa še v drobtinah, ki jih dobro pritisnemo na kose mesa.

7Posoda z oljem mora biti dovolj velika, da se kosi piščanca ne dotikajo in olja mora biti dovolj, da kosi plavajo. Cvremo tri ali štiri kose naenkrat.

8Piščančje kose cvremo približno 15 minut, da so pečeni tudi pri kosti. Med cvrtjem jih večkrat obrnemo.

9Ocvrte kose piščanca odlagamo na kuhinjsko rešetko – odvečno olje bo tako odteklo, skorjica pa ostala hrustljana. Našega ocvrtega piščanca pustimo pet minut počivati, nakar ga postrežemo s poljubno prilogo – priporočamo francosko solato, recept zanjo najdete na naši spletni strani.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite