Mesna štruca ovita s slanino

Znam svetuje

Včasih so najenostavnejše stvari tudi najboljše. Mesna štruca, naši sosedje ji pravijo polpettone, ki jo zapakiramo v slanino, je ena tistih jedi, ki jo lahko pripravimo skupaj z otroki in se ob tem neizmerno zabavamo.

Sestavine

  • 500 g mlete govedine
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke popra
  • 10 rezin sveže slanine
  • 70 g sveže naribanega parmezana
  • 2 jajci
  • 2 stari žemlji
  • 2 dl vrelega mleka
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 2 stroka česna – sesekljana
  • 1/4 žličke muškatnega oreška
  • 2 žlici drobtin
  • 1 žlica moke
  • 2 žlici nasekljanega peteršilja
  • 0,3 dl oljčnega olja

Postopek

1Žemlji narežemo in namočimo v vrelem mleku. Pustimo nekaj minut, nato jih dobro ožamemo.

2V večjo skledo damo mleto meso, žemlji, parmezan, jajci, sesekljan česen, peteršilj, muškatni orešček, sol in poper. Vse sestavine dobro zmešamo skupaj in dodamo toliko krušnih drobtin, da dobimo kompaktno zmes.

3Zmes stresemo na delovno površino in oblikujemo štruco.

4Rezine sveže slanine potolčemo in jih razporedimo tako, da se delno prekrivajo. Eno pustimo in jo postavimo počez, nanjo položimo mesno štruco, ta mora biti nekoliko krajša, kot je rezina slanine. Slanino privihamo, nato štruco previdno ovijemo v pripravljeno podlago iz slanine. Štruca mora biti popolnoma prekrita.

5Pečico segrejemo na 200°C, višji pekač dobro namastimo z oljčnim oljem, prav tako z njim namažemo štruco.

6Pečemo 10 minut, nato prelijemo z belim vinom, v katerega smo vmešali žlico moke in znižamo temperaturo na 180°C. Pečemo še uro in 10 minut, da dobimo mesno štruco z zlato, hrustljavo skorjico in mehko, sočno sredico.

7Preden postrežemo, jo nekoliko ohladimo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite