Če so pravilno narejena, je ta jed prava poslastica.
Sestavine
- 1,5 kg rebrc
- 2 stroka česna
- 5 jedilnih žlic oljčnega olja
- 3 jedilne žlice sojine omake
- 3 jedilne žlice meda
- sok 1 limone
- 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
- sol
- 1/2 čajne žlice kajenskega popra
- 12 krompirjev
- 250 g kisle smetane z zelišči
Priprava
1Rebrca operemo in otremo. Narežemo jih na porcije in položimo v plitek pekač.
2Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, s sladkorjem, soljo in kajenskim poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca. Pustimo počivati najmanj 3 ure.
3Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na žaru jih pečemo na obeh straneh okoli 20 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado. Zraven postrežemo krompir, pečen v foliji, in kislo smetano.