ฤe so pravilno narejena, je ta jed prava poslastica.
Sestavine
- 1,5 kg rebrc
- 2 stroka ฤesna
- 5 jedilnih ลพlic oljฤnega olja
- 3 jedilne ลพlice sojine omake
- 3 jedilne ลพlice meda
- sok 1 limone
- 2 jedilni ลพlici rjavega sladkorja
- sol
- 1/2 ฤajne ลพlice kajenskega popra
- 12 krompirjev
- 250 g kisle smetane z zeliลกฤi
Priprava
1Rebrca operemo in otremo. Nareลพemo jih na porcije in poloลพimo v plitek pekaฤ.
2ฤesen olupimo in drobno sesekljamo. Zmeลกamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, s sladkorjem, soljo in kajenskim poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca. Pustimo poฤivati najmanj 3 ure.
3Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na ลพaru jih peฤemo na obeh straneh okoli 20 minut. Veฤkrat jih obrnemo in namaลพemo z marinado. Zraven postreลพemo krompir, peฤen v foliji, in kislo smetano.