Marinirana svinjska rebrca z medom

Znam svetuje

Če so pravilno narejena, je ta jed prava poslastica.

Sestavine

  • 1,5 kg rebrc
  • 2 stroka česna
  • 5 jedilnih žlic oljčnega olja
  • 3 jedilne žlice sojine omake
  • 3 jedilne žlice meda
  • sok 1 limone
  • 2 jedilni žlici rjavega sladkorja
  • sol
  • 1/2 čajne žlice kajenskega popra
  • 12 krompirjev
  • 250 g kisle smetane z zelišči

Priprava

1Rebrca operemo in otremo. Narežemo jih na porcije in položimo v plitek pekač.

2Česen olupimo in drobno sesekljamo. Zmešamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, s sladkorjem, soljo in kajenskim poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca. Pustimo počivati najmanj 3 ure.

3Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na žaru jih pečemo na obeh straneh okoli 20 minut. Večkrat jih obrnemo in namažemo z marinado. Zraven postrežemo krompir, pečen v foliji, in kislo smetano.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite