Marinirana svinjska rebrca z medom

Znam svetuje

ฤŒe so pravilno narejena, je ta jed prava poslastica.

Sestavine

  • 1,5 kg rebrc
  • 2 stroka ฤesna
  • 5 jedilnih ลพlic oljฤnega olja
  • 3 jedilne ลพlice sojine omake
  • 3 jedilne ลพlice meda
  • sok 1 limone
  • 2 jedilni ลพlici rjavega sladkorja
  • sol
  • 1/2 ฤajne ลพlice kajenskega popra
  • 12 krompirjev
  • 250 g kisle smetane z zeliลกฤi

Priprava

1Rebrca operemo in otremo. Nareลพemo jih na porcije in poloลพimo v plitek pekaฤ.

2ฤŒesen olupimo in drobno sesekljamo. Zmeลกamo ga z oljem, s sojino omako, z medom, limonovim sokom, s sladkorjem, soljo in kajenskim poprom ter naredimo marinado. Z njo prelijemo rebrca. Pustimo poฤivati najmanj 3 ure.

3Rebrca vzamemo iz marinade in jih odcedimo. Na ลพaru jih peฤemo na obeh straneh okoli 20 minut. Veฤkrat jih obrnemo in namaลพemo z marinado. Zraven postreลพemo krompir, peฤen v foliji, in kislo smetano.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite