Piščanec in kuskus sta odlična kombinacija.
Sestavine
- 3 rdeče paprike
- 1 čebula
- 150 g kuskusa
- 200 g piščančjega mesa
- 200 g rjavih šampinjonov
- 2 žlice koruze iz konzerve
- 3 žlice fižola iz konzerve
- riban sir
- 3 jajca
- 1 grški jogurt
- sol
- šetraj
Priprava
1Papriko operemo in narežemo na trakove. Narežemo čebulo in jo popražimo skupaj z narezanimi šampinjoni, šetrajem in koščki piščanca. Primešamo surov kuskus in zmes takoj preložimo v okrogel tortni pekač, v katerem je peki papir.
2Čez enakomerno porazdelimo narezano papriko, koruzo in fižol. Potresemo z naribanim sirom in prelijemo s soljeno mešanico jajc in grškega jogurta.
3Pečemo 35 minut na 200°C. Poleg kuskusa iz pečice postrežemo le še ogromno skledo zelene solate.