Fritaja s šparglji in panceto je nekaj, kar večina Primorcev prav obožuje. Seveda pa tudi drugi prebivalci naše dežele.
Šparglji so pravo bogastvo, ki ga spomladi ponuja narava, zato si jih privoščite večkrat. Zdravi, okusni in enostavni za pripravo.
Na naši strani vam ponujamo veliko receptov s to edinstveno sestavino, ki je pravzaprav zastonj, le malo se moramo potruditi in jo nabrati.
Sestavine za fritajo s šparglji in panceto
- 4 jajca
- 250 g špargljev
- 60 g pancete
- sol
- 2 žlici oljčnega olja
Postopek
1Šparglje operemo in jim odlomimo oleseneli spodnji del stebla. Rahlo jih povežemo v šop in jih v osoljenem kropu blanširamo dve ali tri minute tako, da vrhnji del gleda iz vode.
2Vzamemo jih iz kropa in narežemo na približno 2 cm dolge palčke.
3V ponvi segrejemo oljčno olje in na njem najprej pocvremo panceto, ki smo jo pred tem narezali na kocke. Pražimo minuto in dodamo narezane šparglje. Nekaj minut dušimo in dodamo s soljo razžvrkljana jajca.
4Pri soli bodimo varčni, ker je slana že panceta. Popramo po okusu. Počakamo, da jajca zakrknejo in takoj postrežemo s kosom kruha.
5Fritajo lahko pripravite tudi brez tega, da blanširate šparglje. V tem primeru jih dušimo malo dlje, da se zmehčajo. Fritaja bo nekoliko bolj grenka.
Nasvet
6Fritaja s šparglji in panceto je neprekosljiva v svojem okusu, zato si jo pripravite večkrat.