Dunajski puranji zrezek s praženim krompirjem

Znam svetuje

Tega kosila ni potrebno posebej predstavljati. Zagotovo je nedelja in dunajski zrezek je na mizi.

Sestavine

Puranji zrezki

  • 4 puranji zrezki
  • 2 jajci
  • 80 g moke
  • 100 g drobtin
  • olje za cvrenje
  • 1 limona
  • sol

Pražen krompir

  • 1 kg krompirja
  • 2 čebuli
  • 0,5 dl olja
  • sol
  • poper

Postopek

1Krompir temeljito očistimo in operemo. Postavimo ga v večjo posodo in zalijemo s toliko hladne vode, da pokrijemo ves krompir. Vodo solimo in pokrijemo. Kuhamo ga od 15 do 20 minut.

2Medtem operemo zrezke in jih dobro osušimo s papirnatimi brisačkami. Potolčemo jih z obeh strani ter začinimo s soljo. Pustimo jih počivati pet minut. Med tem časom v globok krožnik ubijemo jajci in ju dobro razžvrkljamo. Na dva plitka krožnika stresemo moko in drobtine. Zrezke najprej povaljamo v moki, nato jih potopimo v jajčno zmes in na koncu povaljamo še v drobtinah.

3Ko je krompir kuhan, ga odstavimo in odlijemo vodo. Pustimo, da se ohladi, nato ga olupimo.

4Medtem ko se krompir hladi, olupimo čebulo in jo narežemo na tanke rezine. V ponvi segrejemo olje in jo na hitro popražimo.

5Krompir narežemo na kolobarje in ga dodamo prepraženi čebuli. Ves čas praženja krompir mešamo in obračamo, da se enakomerno prepraži. Med praženjem dodamo malo soli in popra.

6Krompir pustimo v odkriti posodi, mi pa v globoki ponvi segrejemo olje. Vanj položimo en ali dva zrezka, odvisno od velikosti ponve. Zrezke na vsaki strani cvremo dve do tri minute oziroma toliko časa, dokler niso zlato rjave barve.

7Ocvrte zrezke položimo na papirnate brisačke, da popivnajo odvečno maščobo. Limono razrežemo na krhlje. Zrezke serviramo na krožnike, obložimo z limonini krhlji in postrežemo s praženim krompirjem.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite