Chili con carne

Znam svetuje

ฤŒe bi si radi priฤarali Mehiko doma, bo chili con carne prava odloฤitev.

Sestavine za chili con carne

  • 250 g rdeฤega fiลพola
  • 1,5 l mesne juhe
  • 1 ฤebula
  • strok ฤesna
  • 2 jedilni ลพlici topljenega masla
  • 500 g mlete govedine
  • konzerva koruze
  • sol
  • poper
  • 1 ฤajna ลพlica ฤilija v prahu
  • 1 jedilna ลพlica sladke paprike v prahu
  • 250 g paradiลพnikov (iz ploฤevinke)
  • 1/2 jedilne ลพlice jedilnega ลกkroba

Postopek

1Fiลพol operemo in pustimo namoฤenega ฤez noฤ v 1 l vode. V kropu ga kuhamo okoli 1 uro.

2ฤŒebulo in ฤesen olupimo in sesekljamo. Poduลกimo ju v vroฤem topljenem maslu. Dodamo mleto meso in praลพimo, da se zdrobi. Po 1 uri praลพenja meลกanico mletega mesa dodamo fiลพolu. Zaฤinimi z ลพeliลกฤi.

3Po 30 minutah kuhanja enolonฤnici dodamo paradiลพnike s sokom, koruzo in vse skupaj duลกimo ลกe 30 minut. Znova zaฤinimo in po potrebi zgostimo s ลกkrobom, ki smo ga umeลกali v vodo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite