Čemaževi polpeti so še eden izmed preprostih načinov, kako uporabiti čemaž. Divji česen ali čemaž je zelo priljubljena divja hrana, k temu pa velja dodati opozorilo: ker je zelo podoben šmarnici in podlesku, ga nabirajte v družbi poznavalcev.
Sestavine za čemaževe polpete
- 500 g mletega mesa (alternativa: sojini kosmiči)
- pest čemaževih svežih listov
- 2 jušni žlici svežega drobnjaka
- 2 čajni žlički curryja
- 2 ščepca soli
- malo popra
- 1 jajce
- 3 jušne žlice drobtin
Postopek
1Čemaž in drobnjak na drobno nasekljamo. Meso začinimo ter mu dodamo nasekljani drobnjak in čemaž.
2Naredimo polpete v velikosti manjše žogice. Povaljamo jih v moki z drobtinami, malo jih stisnemo z rokami in potlačimo ter spečemo na segretem olju.
3Čemaževe polpete lahko postrežemo z rižem, ki smo ga kuhali s čemažem ali šparglji.