Recept za hrustljavo pico z mortadelo in pestom iz bazilike

Znam svetuje

Če obožujete hrustljavo in okusno pico, je ta recept kot nalašč za vas! Kombinacija kremaste rikote, nežne mortadele in aromatičnega pesta iz bazilike ustvari pravo gurmansko doživetje.

Sestavine za hrustljavo pico z mortadelo in pestom iz bazilike

Za testo

  • 250 g moke (tip 00 ali univerzalna moka)
  • 150 ml mlačne vode
  • 1 čajna žlička suhega kvasa (ali 5 g svežega kvasa)
  • 1/2 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke sladkorja
  • 1 žlica oljčnega olja

Za premaz

  • 150 g mocarele (naribane ali v rezinah)
  • 100 g rikote (neobvezno, za kremast okus)

Za postrežbo

  • 100 g mortadele (tanko narezane)
  • 50 g sesekljanih pistacij
  • parmezan v lističih (po želji)

Za pesto iz bazilike

  • 30 g sveže bazilike
  • 1 strok česna
  • 30 g parmezana
  • 20 g pinjol (ali orehov)
  • 50 ml oljčnega olja
  • ščepec soli
  • poper

Postopek

1V mlačno vodo dodajte kvas in sladkor, premešajte ter pustite 5-10 minut, da vzhaja. V skledi zmešajte moko in sol, nato dodajte kvasec in oljčno olje. Gnetite, dokler ne dobite gladkega testa, pokrijte s kuhinjsko krpo in pustite vzhajati približno 1 uro.

2V mešalnik dajte baziliko, česen, parmezan, pinjole, sol in poper. Dodajte oljčno olje in miksajte, dokler ne dobite gladke paste. Lahko uporabite tudi kupljen pesto.

3Pečico segrejte na 250 °C (če imate kamen za pico, ga segrejte vnaprej). Testo razvaljajte na pomokani površini in prestavite na pekač. Premažite z rikoto (če jo uporabljate) in posujte z mocarelo.

4Pecite v segreti pečici 7-10 minut, dokler ni hrustljavo zapečeno.

5Na vročo pico razporedite rezine mortadele. Z žličko dodajte pesto iz bazilike in potresite s sesekljanimi pistacijami. Po želji dodajte parmezanove lističe.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite