Če še na tople pirine štručke z grškim jogurtom date žlico meda, boste imeli božanski okus še nekaj časa v ustih.
Sestavine za pirine štručke z grškim jogurtom
- 140 g polnozrnate pirine moke
- 240 g grškega jogurta
- 1/2 čajne žličke soli
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- sezam
Postopek
1Vse sestavine (razen sezama) zmešamo. Dobimo zmes, ki je močnata, ni kompaktna, a s tem ni nič narobe. Vseeno pa mora snov stati skupaj. Če je premokra, dodajte čisto malo moke.
2Nato naredimo majhne štručke. Nam je bila merilo kar jušna žlica: ena štručka, ena velika žlica zmesi.
3Z mokrimi rokami oblikujemo štručke in jih polagamo na peki papir (obvezno!) na srednje velikem pekaču. Polagamo jih z nekaj razdalje, ker bodo narasle.
4Posujemo jih s sezamom in pečemo v predogreti pečici 40 minut na 180 °C.