Domače pšenične tortilje so res so drugačne od kupljenih. Da. Boljše.
Sestavine za domače pšenične tortilje
- 250 g pšenične moke
- 150 ml vroče vode
- sol
Priprava
1Moko prelijemo z vročo vodo, zmešamo in zamesimo testo. Po potrebi dodamo še moko, če se testo preveč lepi ali vodo, če je presuho.
2Testo dobro pregnetemo. Pri tem pazimo, da bo testo mehko in gladko.
3Vrnemo ga v skledo, pokrijemo s folijo ali s krožnikom, da se ne izsuši in pustimo “počivati” nekaj minut.
4Nato testo zvaljamo v svaljek in ga razdelimo najprej na pol, vsako polovico nato spet na pol … toliko časa, da dobimo 8 delov.
5Te koščke potem povaljamo med dlanmi v kroglico in s pomokanimi dlanmi ali valjarjem zvaljamo oz. stanjšamo v krog želenega premera (cca. 20 cm). Ni treba, da so čisto okrogle oblike!
6Nato dobro segrejemo teflonsko ali litoželezno ponev in spečemo tortilje: najprej po eni strani, dokler se na površini ne naredijo mehurčki, na spodnji strani pa začne rahlo rjaveti (kako zelo rjav želite, je, seveda, odvisno od okusa).
7Nato tortiljo obrnemo in jo spečemo še po drugi strani. Pozor, ta bo hitreje spečena!