Brusketa s tuninim namazom

Znam svetuje

Okusen tunin namaz, ki ga lahko uporabimo za pripravo busket ali jemo s sveลพim kruhom za zajtrk.

Sestavine za bruskete s tuninim namazom

  • 1 bageta
  • 2 konzervi tune v oljฤnem olju
  • 2 ลพliฤki majoneze
  • 100 g kremnega sira
  • 4 kisle kumarice
  • ลพliฤka kaper
  • poper
  • sveลพ peterลกilj
  • 1 strok ฤesna
  • oljฤno olje

Priprava

1Tuni odlijemo nekaj olja in jo pretresemo v posodico. Kisle kumarice nareลพemo na zelo majhne koลกฤke, nasekljamo kapre in peterลกilj.

2Tuni dodamo majonezo in kremni sir ter z vilicami dobro premeลกamo. Dobiti moramo lep, kremni namaz. Po potrebi lahko dodamo ลกe malo kremnega sira in majoneze. Popramo po okusu, dodamo kisle kumarice in kapre ter dobro premeลกamo.

3Bageto nareลพemo na pribliลพno 2 centimetra debele rezine in jih v ponvi ali toasterju popeฤemo z obeh strani. Po popeฤenem kruhu podrgnemo s ฤesnom, ga malo pokapljamo z oljฤnim oljem in namaลพemo s tuninim namazom. Bruskete potresemo s sveลพim, nasekljanim peterลกiljem in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite