Okusen tunin namaz, ki ga lahko uporabimo za pripravo busket ali jemo s sveลพim kruhom za zajtrk.
Sestavine za bruskete s tuninim namazom
- 1 bageta
- 2 konzervi tune v oljฤnem olju
- 2 ลพliฤki majoneze
- 100 g kremnega sira
- 4 kisle kumarice
- ลพliฤka kaper
- poper
- sveลพ peterลกilj
- 1 strok ฤesna
- oljฤno olje
Priprava
1Tuni odlijemo nekaj olja in jo pretresemo v posodico. Kisle kumarice nareลพemo na zelo majhne koลกฤke, nasekljamo kapre in peterลกilj.
2Tuni dodamo majonezo in kremni sir ter z vilicami dobro premeลกamo. Dobiti moramo lep, kremni namaz. Po potrebi lahko dodamo ลกe malo kremnega sira in majoneze. Popramo po okusu, dodamo kisle kumarice in kapre ter dobro premeลกamo.
3Bageto nareลพemo na pribliลพno 2 centimetra debele rezine in jih v ponvi ali toasterju popeฤemo z obeh strani. Po popeฤenem kruhu podrgnemo s ฤesnom, ga malo pokapljamo z oljฤnim oljem in namaลพemo s tuninim namazom. Bruskete potresemo s sveลพim, nasekljanim peterลกiljem in postreลพemo.