Ajdove žemljice

Znam svetuje

Mehke in okusne ajdove žemljice, iz katerih lahko pripravimo odličen sendvič za zajtrk ali za na izlet.

Sestavine

  • 300 g bele moke
  • 200 g ajdove moke
  • 250 ml vrele vode
  • 110 ml mlačnega mleka
  • 1/2 kocke kvasa
  • žlička soli
  • 3 žlice oljčnega olja

Postopek

1Ajdovo moko zalijemo z vrelo vodo, premešamo, da se vsa moka prepoji z vodo in ohladimo. Kvas nadrobimo v mlačno mleko, premešamo in pustimo 10 minut.

2Ohlajeni ajdovi moki dodamo belo olje, oljčno olje, sol in mleko z raztopljenim kvasom ter vse z ročnim mešalnikom zamesimo v gladko testo.

3Testo pokrijemo in vzhajamo na dvojno količino. Premesimo, oblikujemo v žemljice in jih položimo na pladenj, obložen s peki papirjem. Ponovno pokrijemo in pustimo, da vzhajajo na dvojno količino. Pred peko jih po dolgem zarežemo z ostrim nožem.

4Pečemo v pečici, ki smo jo segreli na 200°C, in sicer približno 20 minut. Kruh je pečen takrat, ko potrkamo po njem in votlo zadoni.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite