Vegi ješprenjeva enolončnica

Znam svetuje

Če ne marate mesa, si pripravite to odlično vegi ješprenovo enolončnico. Pri pripravi lahko dodajate poljubno zelenjavo in začimbe, recimo zelena se zelo dobro razume s to enolončnico. Prav tako bodite kreativni z začimbami, muškatni orešček, kurkuma, sladka ali pikantna paprika, paradižnikov koncentrat, uporabite vse, kar vam je všeč.

Sestavine za vegi ješprenovo enolončnico

  • 1 velika rumena čebula
  • majaron
  • 3 manjši pori
  • 4 majhni korenčki
  • dve čajni skodelici ješprenja
  • sol
  • kumina
  • 2 konzervi fižola
  • oljčno olje

Postopek

1Najprej v slani vodi skuhamo ješprenj. Ko je do polovice kuhan, ga odcedimo in operemo.

2V hladen lonec vlijemo za dve jušni žlici olja in na hladno olje stresemo sesekljano čebulo ter jo posolimo.

3Vir toplote na nizko temperaturo, ko pa se čebula začne dušiti, dodamo za jušno žlico majarona. Pomešamo in dušimo na nizki temperaturi brez dodajanja vode.

4Tik preden se čebula začne lepiti na dno posode, dodamo sesekljan in opran por ter korenček, ki smo ga olupili in oprali ter poljubno narezali (če je med povabljenci na obed kdo, ki ne mara korenčka, ga lahko pustimo celega).

5Dušimo, dokler skoraj ne zmanjka vode.

6Ko se začneta čebula in por rahlo lepiti na posodo, dodamo ščepec kumine, ješprenj in vodo po potrebi. Pustimo da zakuha na zmerni temperaturi.

7Medtem operemo fižol in ga z nekoliko vode iz ješprenjevega lonca zmiksamo s paličnim mešalnikom. Zmes dodamo v ješprenjevo enolončnico in kuhamo še pol ure na zmernem ognju pokrito s pokrovom.

8Ko je kuhano, izključimo vir toplote, pokrov odstranimo in pustimo, da se nekoliko ohladi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite