Mlečni riž nas spominja na otroštvo. Zagotovo pa smo bili najbolj veseli, ko so nam na vrh naribali čokolado.
Sestavine
- 160 g arborio riža
- mleko
- ščepec soli
- sladkor po okusu
- 1 vaniljev strok
- nekaj koščkov čokolade
Postopek
1Riž stresemo v lonec in ga zalijemo z mlekom, da ga prekrijemo. Vaniljev strok prerežemo po dolgem in s konico nožka postrgamo semena. Oboje dodamo v posodo k rižu, solimo in postavimo na štedilnik ter na zmernem ognju kuhamo do vretja.
2Ko riž zavre, med stalnim mešanjem kuhamo do mehkega, kar traja približno 20 minut in po potrebi dolivamo mleko. Kuhan riž sladkamo po okusu (vedno sladkamo na koncu, da se nam med kuhanjem ne prismodi).
3Odstranimo vaniljev strok in mlečni riž razdelimo v dve posodici. Na oba naribamo mlečno čokolado.
Nasvet
Če nimamo vaniljevega stroka, ga lahko zamenjamo z dvema žličkama ekstrakta ali dvema vaniljevima sladkorjema.