Juhica za polizat prste
Sestavine za špinačno juho s poširanim jajcem
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g zamrznjene špinače
- 2 žlici masla
- 1/2 žlice navadne moke
- 500 ml zelenjavne juhe
- 100 ml smetane za stepanje
- sol
- poper
- 1 žlica kisa
- 4 jajca
Postopek
1Čebulo in česen olupimo in drobno sesekljamo. V ponvi na maslu prepražimo čebulo in česen, dodamo špinačo, potresemo z moko, prepražimo, prilijemo juho, zavremo in kuhamo 20 minut.
2Juho zmešamo do gladkega, zmehčamo s smetano, začinimo s soljo in poprom.
3V loncu zavremo vodo in kis ter z metlico ustvarimo vrtinec. Na sredino razbijemo jajce in ga prekrijemo z beljakom, kuhamo 2 minuti in vzamemo ven. Juho razdelimo na krožnike, dodamo poširano jajce.