Špargljeva kremna juha

Znam svetuje

Odlična spomladanska špargljeva kremna juha z divjimi šparglji.

Sestavine za špargljevo kremno juho

  • 1 kg divjih špargljev
  • 1 srednje velika čebula
  • 2 žlici masla
  • 1 prgišče prave krebuljice
  • 750 ml zelenjavne jušne osnove
  • 150 g kisle smetane
  • sol
  • beli poper
  • limonin sok

Priprava

1Šparglje očistimo pod tekočo vodo. Spodnjo tretjino olupimo in konice porežemo. Šparglje narežemo na majhne koščke (približno na pol do enega centimetra velike). Čebulo olupimo in narežemo na drobno.

2V loncu segrejemo maslo in opražimo čebulo, da postekleni. Dodamo narezane šparglje in jih dušimo. S prave krebuljice odtrgamo liste in jih dušimo skupaj z šparglji. Prilijemo zelenjavno osnovo, zavremo in juho kuhamo pri srednji temperaturi približno 25 minut.

3Mehko dušeno zelenjavo zmeljemo v gladko meso, nato vmešamo polovico kisle smetane. Ponovno zavremo, posolimo, popopramo in začinimo z limoninim sokom. Kuhamo še 5 minut na srednji temperaturi in jo postrežemo z žlico kisle smetane.

Nasvet

4Šparglji in krebuljica pomagata pri delovanju ledvic ter vsebujeta vrsto vitaminov in mineralov. Špargljeva kremna juha je ne samo dobra, ampak tudi zdrava.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite