Ričet brez mesa

Znam svetuje

Ričet brez mesa je kot večina enolončnic boljši naslednji dan oziroma pogret, zato svetujemo, da ga skuhate dan prej. Seveda pa ne bo nič narobe, če ga postrežete takoj.

Sestavine

  • 250 g ješprenja
  • 2 stroka česna
  • 2 srednja korenčka
  • 150 g rjavega fižola
  • peteršilj
  • 1 lovorov list
  • poper
  • sol
  • 1 večja čebula
  • 2 srednja krompirja
  • 1/2 dcl olja

Postopek

1Priporočamo, da dan pred kuhanjem ješprenj namočite v hladno vodo in s tem skrajšate čas kuhanja.

2Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo in ko je ta že skoraj zlate barve, dodamo nasekljan česen in pražimo samo toliko, da zadiši. Dodamo ješprenj in zalijemo z vodo.

3Med čakanjem, da vse skupaj zavre, pripravimo krompir. Olupljenega in narezanega na majhne kocke bomo dodali kasneje, ko bo ješprenj nekje na pol kuhan. Enako naredimo s korenjem.

4Dodamo začimbe – sol, poper, lovorov list – in pustimo vreti na srednjem ognju približno pol ure.

5Dodamo krompir, korenje in fižol ter pustimo vreti še pol ure. Če smo ješprenj namočili, bi moral biti ričet kuhan. V nasprotnem primeru podaljšamo kuhanje. Preden ričet postrežemo, dodamo grobo nasekljan peteršilj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite