Pasulj

Znam svetuje

Pasulj je zelo priljubljena in zdrava jed na ลพlico. Tako kot za vse jedi na ลพlico tudi za pasulj velja, da veฤjo koliฤino kot bomo kuhali, boljลกi bo.

Kuhanje pasulja je preprost postopek, vendar je pomembno, da ga pravilno pripravimo, saj hoฤemo, da je mehak, okusen in enakomerno kuhan. Za kuho potrebujemo le suh fiลพol (leฤo, ฤiฤeriko ali druge stroฤnice, ฤeprav je pasulj pri nas znan veฤinoma po uporabi fiลพola), vodo in sol.

Sestavine za pasulj

  • 1 kg flama (svinjske potrebuลกine)
  • 2 konzervi rdeฤega fiลพola
  • 2 konzervi belega fiลพola
  • 2 konzervi rjavega fiลพola
  • 3 ฤebule
  • 500 ml paradiลพnikove omake
  • 3 ฤebule
  • 3 stroki ฤesna
  • 1 ลพliฤka paradiลพnikove mezge
  • sol in poper
  • 1 ลพliฤka mlete paprike
  • 1 lovorjev list
  • oljฤno olje

Postopek

1Flam nareลพemo na manjลกe koลกฤke. ฤŒebulo in ฤesen drobno nasekljamo. V veฤji lonec damo oljฤno olje, segrejemo in dodamo meso. Solimo in ga z vseh strani popeฤemo. Peฤeno meso preloลพimo na kroลพnik.

2V isto ponev stresemo ฤebulo in po potrebi dodamo olje. ฤŒebulo solimo in praลพimo toliko ฤasa, da se popolnoma razpusti. Ko ฤebula postekleni, jo tudi zalijemo s enim decilitrom vode. V razpuลกฤeno ฤebulo stisnemo ฤesen (ali ga drobno nasekljamo) in popraลพimo, da zadiลกi.

3V lonec vrnemo meso in dodamo fiลพol, skupaj s tekoฤino, v kateri se je nazadnje namakal. Dodamo ลกe paradiลพnikovo omako, ฤe imamo domaฤo toliko bolje, solimo in popramo po okusu, dodamo mleto papriko, paradiลพnikovo mezgo in lovorjev list. Premeลกamo in kuhamo do vretja, nato pa na zmernem ognju ลกe pribliลพno 1 uro, da se pasulj zgosti.

4Lahko ga skuhamo ลพe dan prej, saj je drugi dan ลกe boljลกi. Preden ga postreลพemo, ga segrejemo, ฤe ga kaj ostane, pa lahko shranimo v zmrzovalniku.

V naลกi spletni trgovini se nahajajo vrhunski izdelki po neverjetnih cenah

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite