Krompirjeva juha z lisičkami

Znam svetuje

Juha, ob kateri z veseljem rečeš … še!

Sestavine

  • 500 g lisičk
  • 5 večjih krompirjev
  • 1 velika čebula
  • 3 stroki česna
  • 4 vejice peteršilja
  • oljčno olje
  • sol
  • poper
  • 2 ščepca peteršilja

Priprava

1Krompir olupimo, zrežemo na čim manjše (in enakomerne) kocke, ki jih dobro operemo. Lisičke očistimo, dobro operemo pod tekočo vodo in osušimo s papirnato brisačo. Manjše lisičke pustimo cele, večje pa lahko prerežemo na pol. Tudi čebulo zrežemo na drobno. Česen olupimo, peteršilj operemo in oba na drobno sesekljamo.

2V kozici segrejemo olje, na katerem popražimo čebulo. Dodamo lisičke in jih med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da izhlapi vsa voda. Dodamo česen in zalijemo z vodo. Dodamo še narezan krompir in sol. Na zmernem ognju juho kuhamo 20 minut.

3Proti koncu kuhanja v juho dodamo peteršilj in čisto malo smetane. Kuhamo še 10 minut in še vroče postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite