Krompirjeva juha s pestom

Znam svetuje

Ta krompirjeva juha s pestom potrebuje kokošjo osnovo, ki jo med pripravo obogatimo s slanino. Pesto iz bazilike in parmezana, ki ga vmešamo na koncu, pa dodatno pogreje in poboža brbončice.

Sestavine za krompirjevo juho s pestom

Za pesto

  • 60 g svežega peteršilja
  • 2 stisnjena stroka česna
  • 60 g pinjol, grobo zdrobljenih
  • 2 jušni žlici sesekljane sveže bazilike
  • 60 g svežega parmezana
  • poper
  • 150 ml oljčnega olja
https://znam.si/recepti-in-hrana/priloge/eno/

Za krompirjevo juho

  • 3 rezine prekajene slanine
  • 500 g krompirja
  • 500 g čebule
  • 25 g masla
  • 600 ml jušne osnove
  • 600 ml mleka
  • 100 g testenin, manjših
  • 150 g smetane
  • sol
  • poper
  • svež peteršilj

Postopek

1Vse sestavine pesta zmešamo v mešalniku 2 minuti, da nastane gladka zmes.

2Slanino in krompir narežemo na majhne kocke, čebulo drobno sesekljamo. Slanino pražimo 4 minute, dodamo maslo, krompir in čebulo ter pražimo 12 minut.

3Dolijemo kokošjo jušno osnovo in mleko, zavremo in kuhamo 10 minut. Dodamo testenine in kuhamo še 14 minut.

4Vmešamo smetano, začinimo in počasi kuhamo še 5 minut. Dodamo na drobno nasekljan peteršilj in 2 jušni žlici pesta.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite