Kremna juha iz rdeče pese in krompirja

Znam svetuje

Rdeča pesa vsebuje veliko izjemno koristnih hranil, med drugim visoke koncentracije železa, kalija in folne kisline, pa tudi pigmente betalaine, ki so odgovorni za rdečo barvo ter so močni antioksidanti. Tako pesina juha ni samo okusna, ampak tudi izjemno zdrava enolončnica.

Sestavine

  • 4 velike rdeče pese
  • 4 krompirji
  • 1 čebula
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica naribanega ingverja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper po okusu
  • 2 žlici sveže nasekljanih zelišč – peteršilj, timijan, drobnjak
  • 1 lonček kisle smetane ali jogurta

Postopek

1Čebulo in česen olupimo in drobno nasekljamo, Rdečo peso in krompir olupimo in narežemo na kocke.

2V večjem loncu segrejemo oljčno olje, na njem pocvremo nasekljano čebulo. Cvremo 5 minut, da se čebula zmehča, nato dodamo še nasekljan česen in ingver. Cvremo še minutko, da česen zadiši.

3V lonec stresemo rdečo peso in krompir, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo, popopramo in posolimo in pri visoki temperaturi pustimo, da juha zavre. Zmanjšamo temperaturo, pokrijemo in kuhamo dobre pol ure, da se pesa in krompir skuhata.

4Juho prelijemo v blender ali jo zmiksamo s paličnim mešalnikom, miksamo toliko časa, da dobimo gladko kremo.

5Primešamo še kislo smetano ali čvrst jogurt in postrežemo. Potresemo še s sveže nasekljanimi zelišči.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite