Juha iz rdeče pese je prava paleta okusov in barv, ki vas bo navdušila s svojo slastnostjo in hranljivostjo. Rdeča pesa, s svojo bogato rdečo barvo in značilnim okusom, je osrednja sestavina te juhe, ki je tako okusna, da jo boste želeli pripravljati spet in spet.
Poleg tega, da je ta juha privlačna zaradi svoje barve, je tudi polna vitaminov, mineralov in vlaknin, ki so koristni za vaše zdravje.
Sestavine za juho iz rdeče pese
- 2 gomolja srednje velike rdeče pese
- 3 stroki česna
- oljčno olje
- sol
- poper
- po želji malo jogurta ali kisle smetane
Postopek
1Rdečo peso tanko olupimo in narežemo na kose. Stresemo v lonec, prilijemo vodo, rahlo solimo, dodamo strt česen in kuhamo 15 minut ali malo dlje, da se zelenjava zmehča.
2Ko je pesa mehka, prilijemo malo vode ali, bolje, zelenjavne jušne osnove, jo pretlačimo s paličnim mešalnikom in začinimo s poprom. Po želji dodamo jogurt ali kislo smetano.
Nasvet
Juho lahko ponudimo s popečenimi kruhki.