Hladna juha iz stročjega fižola

Znam svetuje

Juha, ki se še posebej prileže poleti in jeseni.

Sestavine

  • 250 g stročjega fižola
  • 40 g olja
  • 1 čebula
  • 1 korenje
  • 1 koren peteršilja
  • 1 gomolj zelene
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlička sladke paprike
  • 1 paradižnik
  • 20 g riža
  • 20 g moke
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 2 dl kislega mleka

Priprava

1Stročji fižol očistimo, operemo in narežemo na koščke. Čebulo drobno sesekljamo, korenček, peteršiljevo korenino in gomolj zelene ostrgamo, operemo in narežemo na kolobarčke.

2Olje segrejemo, vsujemo vanj čebulo in jo popražimo, da zarumeni, nato dodamo stročji fižol, narezano zelenjavo in sladko papriko. Dušimo, prilijemo vodo in pokrito kuhamo pri zmerni temperaturi.

3Ko se zelenjava skuha, dodamo olupljen in na koščke narezan paradižnik, sol, poper, prebran in opran riž; kuhamo še toliko časa, da se skuha tudi riž. Moko razmešamo v malo vode v gladko redko maso in vkuhamo v čorbo. Kuhamo še približno 10 minut, odstavimo s plošče in dodamo sesekljan peteršilj.

4Ponudimo hladno in osveženo s kislim mlekom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite