Grahova kremna juha s popečeno slanino

Znam svetuje

Ta spomladanska juha iz mladega graha, začinjena s svežimi metinimi lističi in s svojo kremno strukturo resnično razveseli naše brbončice, popečena slanina na vrhu je samo še pikica na i.

Sestavine

  • 3 mlade čebule
  • 3 stroki česna
  • 200 g oluščenega mladega graha
  • 4 žlice sveže nasekljane mete
  • 200 g krompirja
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • 150 ml kisle smetane
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 100 g na kocke narezane slanine

Postopek

1V loncu segrejemo malo oljčnega olja in na njem popražimo narezano mlado čebulo in nasekljan česen. Krompir olupimo in narežemo na majhne koščke.

2Podušeno čebulo in česen zalijemo z jušno osnovo in dodamo krompir. Pokrijemo in kuhamo 15 minut, oziroma toliko časa, da je krompir mehek.

3Juhi dodamo še grah in kuhamo še pet minut. V tem času se bo grah (če je mlad) skuhal in ohranil svoj čudovit svež okus.

4Na ponvi, dodajanja maščobe ni potrebno, popečemo na kocke narezano slanino.

5Primešamo še meto, kislo smetano, začinimo s poprom in soljo in zmiksamo v gladko kremo. Kuhamo še minutko ali dve, da se sestavine lepo povežejo med seboj. Juho nalijemo na krožnike in potresemo s popečeno slanino. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite