Grahova juha

Znam svetuje

Ta preprosta grahova juha vam bo pogrela telo in v ustih pustila dober okus ลกe dolgo ฤasa.

Sestavine

  • 60 dag graha (izluลกฤenega)
  • 60 dag krompirja
  • 15 dag maลกฤobe (olje, maslo)
  • 1/2 ฤebule
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 ลกopek peterลกilja
  • sol
  • poper
  • ลกฤepec sladkorja

Postopek

1V slabih dveh litrih vode kuhamo na kocke narezan olupljen krompir. Ko je krompir kuhan, ga malo pretlaฤimo.

2Na polovici maลกฤobe duลกimo izluลกฤen grah in mu med duลกenjem dodamo ลกฤepec sladkorja in zeleni peterลกilj. Ko je grah mehak, ga stresemo med raztepen krompir in dodamo preลพganje, ki smo ga naredili iz druge polovice maลกฤobe in ฤebule.

3Grahovo juho popravimo z zelenjavno meลกanico zaฤimb in z ลพlico mleka ali smetane.

Nasvet

Taka juha je odliฤna, dokler je grah ลกe zelo mlad. ฤŒe pa je grah starejลกi, lahko juho, ko je ลพe kuhana, zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite