Ta preprosta grahova juha vam bo pogrela telo in v ustih pustila dober okus ลกe dolgo ฤasa.
Sestavine
- 60 dag graha (izluลกฤenega)
- 60 dag krompirja
- 15 dag maลกฤobe (olje, maslo)
- 1/2 ฤebule
- 2 stroka ฤesna
- 1 ลกopek peterลกilja
- sol
- poper
- ลกฤepec sladkorja
Postopek
1V slabih dveh litrih vode kuhamo na kocke narezan olupljen krompir. Ko je krompir kuhan, ga malo pretlaฤimo.
2Na polovici maลกฤobe duลกimo izluลกฤen grah in mu med duลกenjem dodamo ลกฤepec sladkorja in zeleni peterลกilj. Ko je grah mehak, ga stresemo med raztepen krompir in dodamo preลพganje, ki smo ga naredili iz druge polovice maลกฤobe in ฤebule.
3Grahovo juho popravimo z zelenjavno meลกanico zaฤimb in z ลพlico mleka ali smetane.
Nasvet
Taka juha je odliฤna, dokler je grah ลกe zelo mlad. ฤe pa je grah starejลกi, lahko juho, ko je ลพe kuhana, zmiksamo s paliฤnim meลกalnikom.