Žajbelj za vnete dlesni je eden najbolj znanih naravnih pripravkov za lajšanje težav v ustni votlini. Njegove protibakterijske in protivnetne lastnosti pomagajo pri krvavečih...
Če iščete unikaten in okusen način, kako vključiti zelišča v sladke dobrote, so domači bonboni z žajbljem, timijanom in materino dušico prava izbira za...
Domači žajbljevi bonboni predstavljajo okusno in naravno alternativo kupljenim bonbonom, saj jih lahko enostavno pripravimo kar sami. Ponašajo se z naravnimi sestavinami, so brez umetnih...
Žajbelj v žganju z medom je tradicionalni domači liker, ki združuje zdravilne lastnosti žajblja, toplino medu in moč domačega žganja. Nastane napitek, ki ne...
Žajbljev sirup z limono je preprostom odličen. Žajbelj ima značilen okus, ki je pikanten, rahlo grenak in svež. Žajbljev sirup lahko doda edinstveno noto...
Limončelo je liker, ki izvira iz južne Italije in je vedno bolj priljubljen tudi pri nas. Pijemo močno ohlajenega kot aperitiv ali digestiv. Lahko mu...
Tunini zrezki z žajbljem so zdrav obrok, saj je priporočljivo, da so ribe na našem krožniku vsaj enkrat tedensko. Beljakovine v tunini so visokokakovostne,...
Žajbljeva omaka je preprosta, aromatična omaka, ki popestri njoke, testenine, riž, kuskus, kamut, ajdovo ali proseno kašo. Z malo domišljije jo lahko uporabite tudi...