DomovOZNAKEVelika noč

velika noč

Velikonočne tortice s skutinim nadevom

Tortice s skuto in marelicami nam lahko popestrijo velikonočne praznike. Pripravimo jih lahko kar v pekaču za muffine. Mase je dovolj za 12 tortic. Sestavine...

Velikonočna zelenjavna pita

Velikonočna zelenjavna pita je značilna predvsem za italijansko pokrajino Liguria (imenujejo jo pasqualina) in jo tradicionalno pripravljajo za veliko noč. Skrivnost te pite so...

Velikonočni zajček iz palačink

Velikonočni zajček iz palačink je narejen iz puhastih ameriških palačink, okrašen s sadjem in smetano. Z njimi razveselimo predvsem najmlajše. Mase je dovolj...

Velikonočne sladke žemljice

Tem velikonočnim sladkim žemljicam se boste težko uprli, sploh če jih boste izdatno namazali z maslom. Iz navedenih sestavin spečemo 12 žemljic. Sestavine za velikonočne...

Velikonočni venček

Okusen velikonočni kruh, okrašen z rdečimi pirhi bo polepšal vašo praznično okrašeno mizo. Sestavine za velikonočni venček Testo 500 g mehke bele moke 30 g kvasa 3 žlice sladkorja 1,5...

Velikonočni pečeni piščanec

Če za velikonočni zajtrk jemo šunko, potem si za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo privoščimo hrustljavo zapečenega piščanca. Sestavine za velikonočnega pečenega piščanca 1 cel...

Velikonočni golobček – colomba

Tipična italijanska velikonočna sladica je seveda njihova »colomba«. Mehko in dišeče kvašeno pecivo je simbol miru in ljubezni ter ne sme manjkati na praznično...

Velikonočni mafini

Velikonočni mafini so videti kot ocvrta jajčka, kar jim daje vesel videz, za piko na i pa je kronica iz smetane. Zagotovo bodo popestrili...

Velikonočni pirhi v refošku

Pirhi v refošku so nepogrešljiv del velikonočne tradicije. Pobarvana jajca, ki zasijejo kot poldragi kamni, dodajo bleščečo noto praznovanju velike noči. V refoški regiji...

Šunka v testu

Kar ne sme manjkati za veliko noč, je klasična velikonočna šunka v testu. Sestavine 1 kg prekajene šunke, lahko tudi prekajen svinjski vrat 500 g moke 12 g...

Ne spreglejte