Sladice in sadje
Velikonočne tortice s skutinim nadevom
Tortice s skuto in marelicami nam lahko popestrijo velikonočne praznike. Pripravimo jih lahko kar v pekaču za muffine. Mase je dovolj za 12 tortic. Sestavine...
Zelenjavne jedi
Velikonočna zelenjavna pita
Velikonočna zelenjavna pita je značilna predvsem za italijansko pokrajino Liguria (imenujejo jo pasqualina) in jo tradicionalno pripravljajo za veliko noč. Skrivnost te pite so...
Sladice in sadje
Velikonočni zajček iz palačink
Velikonočni zajček iz palačink je narejen iz puhastih ameriških palačink, okrašen s sadjem in smetano. Z njimi razveselimo predvsem najmlajše. Mase je dovolj...
Sladice in sadje
Velikonočne sladke žemljice
Tem velikonočnim sladkim žemljicam se boste težko uprli, sploh če jih boste izdatno namazali z maslom. Iz navedenih sestavin spečemo 12 žemljic. Sestavine za velikonočne...
Sladice in sadje
Velikonočni venček
Okusen velikonočni kruh, okrašen z rdečimi pirhi bo polepšal vašo praznično okrašeno mizo. Sestavine za velikonočni venček Testo 500 g mehke bele moke 30 g kvasa 3 žlice sladkorja 1,5...
Mesne jedi
Velikonočni pečeni piščanec
Če za velikonočni zajtrk jemo šunko, potem si za pozno kosilo ali zgodnjo večerjo privoščimo hrustljavo zapečenega piščanca. Sestavine za velikonočnega pečenega piščanca 1 cel...
Sladice in sadje
Velikonočni golobček – colomba
Tipična italijanska velikonočna sladica je seveda njihova »colomba«. Mehko in dišeče kvašeno pecivo je simbol miru in ljubezni ter ne sme manjkati na praznično...
Sladice in sadje
Velikonočni mafini
Velikonočni mafini so videti kot ocvrta jajčka, kar jim daje vesel videz, za piko na i pa je kronica iz smetane. Zagotovo bodo popestrili...
Priloge
Velikonočni pirhi v refošku
Pirhi v refošku so nepogrešljiv del velikonočne tradicije. Pobarvana jajca, ki zasijejo kot poldragi kamni, dodajo bleščečo noto praznovanju velike noči. V refoški regiji...
Mesne jedi
Šunka v testu
Kar ne sme manjkati za veliko noč, je klasična velikonočna šunka v testu. Sestavine 1 kg prekajene šunke, lahko tudi prekajen svinjski vrat 500 g moke 12 g...