Ajdove slane palačinke, "galette bretonne", izvirajo iz francoske Bretanije, kjer palačinke najpogosteje napolnijo z jajcem, šunko in sirom.
Obstajajo pa tudi drugačne različice, ko...
Divji šparglji z jajci in slanino so nekakšna osnova za pripravo divjih špargljev.
Šparglji so zaradi svojih diuretičnih in očiščevalnih lastnosti idealna hrana po dolgi...
Hrustljavo pečene perutničke za vse ljubitelje slanine.
Sestavine za piščančje perutničke ovite v slanino
6 piščančjih perutničk
12 koščkov mesnate slanine
poper, sol, sladka paprika, čili v prahu,...
Ta spomladanska juha iz mladega graha, začinjena s svežimi metinimi lističi in s svojo kremno strukturo resnično razveseli naše brbončice, popečena slanina na vrhu...
Kombinacija slanine, brstičnega ohrovta in krompirja je popolna priloga ali samostojna jed za hladne zimske dni. Pri pečenju brstični ohrovt izgubi večino grenkobe. Hrustljavo...