Včasih so najenostavnejše stvari tudi najboljše. Mesna štruca, naši sosedje ji pravijo polpettone, ki jo zapakiramo v slanino, je ena tistih jedi, ki jo...
Enostavne testenine polnega okusa za vse, ki imajo radi pršut.
Sestavine
200 g testenin (rigatoni)2 bučki5 rezin pršutasol in poperoljčno oljebazilikaparmezan
Postopek
1Bučke operemo in narežemo na tanjše...
Doma narejeni ravioli z jurčki in brie sirom ter začinjeni z maslom in baziliko so med klasikami italijanske kuhinje. Priprava je sicer nekoliko dolga,...
Priloga k mesu ali samostojna jed s skledo zelene solate za manj zahtevne jedce.
Sestavine
1 cvetača4 dcl smetane za kuhanje1 dcl mleka2 jajcisolpopermuškatni oreščekparmezan
Postopek
1Cvetačo operemo,...
Jajčevce napolnimo s skuto in zelišči, potresemo s parmezanom in odlično kosilo je na mizi.
Sestavine
4 večji jajčevci
500 g skute
3 jajca
3 šalotke
5 strokov česna
4 žlice...
Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.
Sestavine za jajčevce polnjene z mletim mesom
2 velika jajčevca
250...
Melanzane alla parmigiana - tako to dobroto imenujejo naši sosedi. Iz nekaj osnovnih sestavin in jajčevcev lahko pričaramo izvrstno glavno jed, ki jo spečemo...
Kremaste testenine v kombinaciji s piščancem se bodo spremenile v kosilo, ki ga bodo oboževali prav vsi.
Sestavine
200 g testenin1/2 piščančjih prsipest sveže špinače1 manjša...
Rukola je prijetno svežega in rahlo pikantnega okusa. Kombiniramo jo lahko z veliko različnimi jedmi, kot so pizze, zrezki, testenine … Vsebuje veliko vitaminov...