Mesne jedi
Piščančji paprikaš
Piščančji paprikaš ali piščanec v začinjeni omaki je kosilo, ki si ga bomo prav radi večkrat privoščili. Pripravili smo ga z bogato izbiro dodatnih...
Priloge
Paradižnik polnjen s kuskusom
Lahka predjed odličnega okusa, ki jo lahko postrežemo s pestom iz brokolija. Sestavine 2 večja paradižnika Polnilo 1/2 čebule2 stroka česna1/2 bučke1 manjši korenček10 g masla1/2 lončka kuskusa1 lonček...
Zelenjavne jedi
Klasični ratatuj
Ratatouille je klasična francoska zelenjavna jed čudovitega videza in še boljšega okusa ter prava poslastica za vse, ki imamo radi zelenjavo. Ta barvita mešanica...
Testenine in rižote
Testenine s paradižnikom in panceto
Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje z našim receptom za testenine s paradižnikom in panceto, ki je navdihnjeno z znano italijansko jedjo "pasta all'amatriciana"....
Ozimnica
Domača šalša in kako jo naredimo
Avgust je mesec zrelih paradižnikov in kuhanja šalše, kot na Primorskem rečemo paradižnikovi mezgi. Glede priprave šalše bi lahko rekli: kolikor družin, toliko receptov....
Priloge
Solata Caprese
Enostavna italijanska solata, pa tako dobra. Sestavine za solato Caprese 4 paradižniki 1 mozzarella 15 listov sveže bazilike 0,5 dl dobrega oljčnega olja sol Postopek 1Paradižnike operemo in zrežemo na 3-4 mm...
Ozimnica
Domača šalša
Šalša ali paradižnikova omaka je najboljša iz domače kuhinje. Le kdo je ne pozna in le kdo je še ni pripravljal sam doma. Pa...