Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...
Okusna priloga k mesu, pripravljena iz graha in pancete.
Sestavine za grah s panceto
400 g graha
2 šalotki
200 g pancete
1,5 dl paradižnikove omake
2 dl jušne osnove
2...
Hrustljavi krompirjevi kroketi, polnjeni s panceto in parmezanom, so odličen prigrizek ob prijetnem klepetu s prijatelji. Zraven lahko ponudimo pikantno paradižnikovo omako. In seveda...
Idrijski žlikrofi so slovenska tradicionalna posebnost. To so testenine, polnjene s krompirjevim nadevom in neverjetno okusne.
Sestavine za idrijske žlikrofe
Testo
300 g moke
2 jajci
1 žlička olja
voda...
Testenine z divjimi šparglji in panceto, odlično kosilo saj je kombinacija divjih špargljev in pancete ena najboljših.
Sestavine za testenine z divjimi...
Pozdravljeni v kulinaričnem rajskem vrtu, kjer se združujejo sočnost krompirja, kremastost sira in hrustljavost pancete! Naš recept za krompir v pečici s sirom in...
Špageti z regratom »tipo carbonara« ne morejo biti preprostejši za pripravo. Regrat s svojim rahlo grenkim okusom, tvori popolno kombinacijo s sladkim okusom mlade...
Pripravite se na nepozabno kulinarično doživetje z našim receptom za testenine s paradižnikom in panceto, ki je navdihnjeno z znano italijansko jedjo "pasta all'amatriciana"....