This post is also available in: English (Angleščina) Hrvatski (Hrvaški) Deutsch (Nemščina) Italiano (Italijanski)

HomeTagsOmaka

omaka

Koleraba v omaki

Koleraba v omaki je jesensko-zimska jed na žlico. Rumena koleraba je sladko-slanega okusa. Je zelo zdrava in vsebuje malo kalorij. Izvrstno se poda k...

Bešamel omaka – gosta

Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje. Sestavine za bešamel omako - gosto 50 g masla 70-80 g moke 1...

Ostrige v šampanjski omaki

Ostrige v šampanjski omaki s šalotko in rumenjaki - je lahko še kaj boljšega? Sestavine 24 ostrig 180 g masla 375 ml šampanjca ali drugega suhega penečega vina 4...

Pečen piščanec v jogurtovi omaki

Pečen piščanec v jogurtovi omaki je ustvarjen za vse, ki imate radi piščanca in jogurt. Piščanec se namreč marinira v jogurtu, kar mu da...

Tahini

Tahini je okusna, kremasta pasta, ki se veliko uporablja v indijski kuhinji. Zagotovo poznate falafel, katerega obvezen dodatek je ravno tahini. Lahko ga kupimo,...

Žajbljeva omaka

Žajbljeva omaka je preprosta, aromatična omaka, ki popestri njoke, testenine, riž, kuskus, kamut, ajdovo ali proseno kašo. Z malo domišljije jo lahko uporabite tudi...

Omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika

Sezonska omaka iz zapečenega češnjevega paradižnika, ki se prilega zraven testenin, mesa in še česa. Sestavine 500 g češnjevega paradižnika 1 čebula 4 stroki česna 1 steblo zelene 1 korenje oljčno...

Paradižnikova omaka z baziliko

Paradižnikova omaka z baziliko je klasična kombinacija okusov, ki so jo ljubili že naši predniki. Ta preprosta, a bogata omaka je srčika številnih italijanskih...

Paradižnikova omaka

Omaka s paradižnikom je primerna za testenine in prilogo kar tako. Sestavine 1/2 kg zrelih paradižnikov3 žlice paradižnikove mezge1 čajna žlička sladkorja1 žlica mokejušna osnovasolcimetklinčki1 jabolkoolje Postopek 1V...

Grahova omaka s smetano – nežna, kremasta in polna svežine

Grahova omaka s smetano – nežna, kremasta in polna svežine je tista pomladna priloga, ki vedno navduši. Mehki zeleni grah v svilnati smetanovi omaki...

Ne spreglejte