DomovOZNAKEMleto meso

mleto meso

Musaka iz jajčevcev

Pravijo, da je za Grke musaka to, kar je za Italijane lazanja. Ta musaka iz jajčevcev nam vzame kar nekaj časa in potrebno je...

Jajčevci polnjeni z mletim mesom

Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.   Sestavine 2 velika jajčevca250 g mocarele250 ml paradižnikove omake1 čebula300...

Bolonjska omaka

Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...

Pastirska pita (Shepherd’s pie)

Pastirska pita: Klasika okusov in udobja, ta srčna jed predstavlja popolno harmonijo mesnega nadeva, sveže zelenjave in krompirjevega pireja, vse skupaj začinjeno s pridihom...

Gratinirane palačinke z mletim mesom in bešamelom

Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...

Pečenka Štefani

Gospa med pečenkami ostaja pečenka Štefani, ki jo prepoznamo po tem, da je v njeni sredini kuhano jajce. Pečenka Štefani je klasika dunajske kuhinje,...

Lazanja z bučkami

Da ne bomo vedno pripravljali samo klasične lazanje, je tu recept z bučkami. Sestavine 2 bučki1 paket testenin za lazanjo70 g naribanega parmezana70 g naribanega edamca200...

Mesne polpete s sezamom

Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo. Sestavine za mesne polpete s sezamom 350 g mlete govedine 150 g mlete svinjine 1 čebula 4 stroki česna 1 jajce 80 g krušnih drobtinic šopek peteršilja majaron 2...

Domači njoki s pravo bolonjsko omako

Domači njoki s pravo bolonjsko omako od kuharja zahtevajo samo nekaj potrpežljivosti in volje do kuhanja. Sam postopek sicer ni zahteven, je pa dolgotrajen....

Pečeni bučkini zvitki z ricotto v mletem mesu

Odlični bučkini zvitki v kombinaciji z mletim mesom. Sestavine 500 g mešanega mletega mesa2 večji čebuli3 stroki česna250 ml paradižnikove omake4 manjše bučke500 g ricotte70 g...

Ne spreglejte