Priloge
Holandska omaka
Lea -
Holandska omaka je ena od tistih kulinaričnih mojstrovin, ki dvignejo jed na višjo raven elegance. Njen bogat in kremast okus, ki ga dopolnjuje nežna...
Priloge
Masleni žličniki
Masleni žličniki so priljubljena slovenska jed, ki se pogosto uporablja kot dodatek k različnim juham in enolončnicam. Njihova nežna tekstura in bogat okus dopolnjujeta...
Sladice in sadje
Orehova krema
Orehova krema nas očara s svojo enostavno pripravo in hkrati bogatim okusom, saj nas popelje v prefinjen svet oreščkov. S sladko smetano, vaniljevim ekstraktom...
Zelenjavne jedi
Brokoli v limonini masleni omaki
Brokoli je nizkoenergijsko živilo in zakladnica mikrohranil. Uživamo lahko kuhanega, v solatah, pretlačenega v juhah ali presnega. Danes si ga bomo privoščili zgolj poparjenga...
Testenine in rižote
Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem
Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...
Jedi na žlico
Mlečni zdrob z maslom in kakavom
Julijana -
Se še spomnite, kako so nam mlečni zdrob pripravljale babice? Komaj smo čakali za mizo in oči so se nam zasvetile, ko se je...
Sladice in sadje
Višnjevo pecivo
Kiselkast okus višenj doda svežino vsem sladicam, zato ga večkrat pripravimo v poletnih mesecih, ko zorijo višnje. Sestavine za višnjevo pecivo 500 g razkoščičenih višenj 120 g...
Sladice in sadje
Masleni vaniljevi piškoti brez jajc
Dobrodošli v kulinaričnem rajanju brez jajc, kjer bomo skupaj ustvarili čarobne maslene vanilijeve piškote! Morda mislite, da so brez jajc nemogoči, a mi vam...
Sladice in sadje
Pudingovo pecivo
Pravimo mu tudi magična torta, to pa zato, ker samo z enim testom naredimo tri različne teksture pečenega testa. Čvrsto dno, kremno sredico in...
Priloge
Muslinska omaka
Mousseline creme je francoska omaka, ki se odlično razume z ribami in zelenjavo, predvsem z beluši. Razkošna, lahka in bogata omaka, bo navdušila...