Široki rezanci s školjkami in z belo vinsko omako ter dodatkom lovorja, timijana, peteršilja in rožmarina ustvarijo jed, v kateri vonjamo morje. Omaka se...
Vonj po poletju, vonj po morju. Pidoči na buzaro je pravilen odgovor.
Sestavine
2-3 kg klapavic1dl belega vina4 stroke česna pest peteršilja4 žlice drobtineolivno oljesol
https://znam.si/recepti-in-hrana/morske-jedi-ribe/gratinirane-klapavice-pedoci-z-orehovim-pestom/
Postopek
1Klapavice temeljito...
Običajno sicer gratiniramo pokrovače, vendar z orehovim pestom tudi klapavice razvijejo izjemen okus in jih lahko brez skrbi pripravimo za uvod v slavnostno večerjo,...
Kljub temu, da prava španska paella vsebuje meso in morske sadeže, smo vam mi pripravili različico z zgolj morskimi dobrotami.
Sestavine
300 g riža1 rdeča...
Zakaj je ta kremna juha s školjkami tako okusna? Ker s svežimi školjkami, smetano, žafranom in belim vinom res ne morete zgrešiti.
Sestavine
2 kg klapavic250...
Lahko jo pripravljamo samo s klapavicami, še boljša je pa če dodamo še vongole. Postrežena s kruhom, je to ena boljših poletnih jedi.
Sestavine
1 kg...
Klapavice na buzaro, prava poslastica za ljubitelje morskih okusov, združujejo svežino školjk s pridihom sredozemske kuhinje. V tem okusnem receptu klapavice plavajo v bogati...