Ozimnica
Kis iz japonske nešplje
Alenka -
Kis iz japonske nešplje pripravljamo spomladi, ko se nešplje zmehčajo in začnejo mediti. Nešplje resda cvetijo jeseni, šele spomladi pa se razvijejo majhni, oranžni...
Zelišča in začimbe
Kis
Francoska beseda za kis je vinaigre in dobesedno pomeni "kislo vino". Besedo uporabljajo Francozi tudi za druge kisle tekočine, ki temeljijo na alkoholu, na...
Ozimnica
Vloženi regratovi popki v kisu
Vloženi regratovi popki v kisu so odlična zamenjav za vložene kapre, nekoliko bolj grenki, pa vendar zelo okusni. Najbolj zamudno pri pripravi je seveda nabiranje...
Ozimnica
Verjus ali kis iz nezrelega grozdja
Verjus ali kis iz nezrelega grozdja (tudi verjuice) ni zahteven za pripravo, vseeno pa potrebujemo veliko nezrelih grozdnih jagod, pasirko ali mlinček za mletje...
Ozimnica
Zimska kolobarnica vložena v kisu
Če naberemo več gob, kot jih lahko pojemo, predlagamo, da sivke vložite v kis. V zimskih dneh bodo tako vložene gobe popestrile vsak narezek. Sestavine...
Ozimnica
Kakijev kis
Julijana -
Kakijev kis je okusna in aromatična tekočina, ki jo lahko uporabite za različne kulinarične namene, kot so priprava omak, marinad ali prelivov. Obenem pa...
Napitki
Jabolčni kis topi kilograme
Alenka -
Res je, jabolčni kis zna stopiti kilograme in zmore še veliko več. Za boljšo presnovo in splošno boljše počutje vsako jutro v 2 decilitra...
Ozimnica
Naredi svoj jabolčni kis
Alenka -
Ko enkrat izdelamo svoj jabolčni kis, industrijskega ne bomo nikoli več kupovali. Potrebujemo le jabolka, nekaj časa in stekleno posodo, v katerem bomo kis...
Ozimnica
Makedonski ajvar
Brez ajvarja si težko predstavljamo pravo pojedino z žara, recept za najboljši ajvar pa si lastijo tako Srbi kot Makedonci. Pravijo, da je najboljši...