Kis iz japonske nešplje pripravljamo spomladi, ko se nešplje zmehčajo in začnejo mediti. Nešplje resda cvetijo jeseni, šele spomladi pa se razvijejo majhni, oranžni...
Francoska beseda za kis je vinaigre in dobesedno pomeni "kislo vino". Besedo uporabljajo Francozi tudi za druge kisle tekočine, ki temeljijo na alkoholu, na...
Vloženi regratovi popki v kisu so odlična zamenjav za vložene kapre, nekoliko bolj grenki, pa vendar zelo okusni.
Najbolj zamudno pri pripravi je seveda nabiranje...
Verjus ali kis iz nezrelega grozdja (tudi verjuice) ni zahteven za pripravo, vseeno pa potrebujemo veliko nezrelih grozdnih jagod, pasirko ali mlinček za mletje...
Če naberemo več gob, kot jih lahko pojemo, predlagamo, da sivke vložite v kis. V zimskih dneh bodo tako vložene gobe popestrile vsak narezek.
Sestavine...
Kakijev kis je okusna in aromatična tekočina, ki jo lahko uporabite za različne kulinarične namene, kot so priprava omak, marinad ali prelivov. Obenem pa...
Ko enkrat izdelamo svoj jabolčni kis, industrijskega ne bomo nikoli več kupovali. Potrebujemo le jabolka, nekaj časa in stekleno posodo, v katerem bomo kis...
Brez ajvarja si težko predstavljamo pravo pojedino z žara, recept za najboljši ajvar pa si lastijo tako Srbi kot Makedonci. Pravijo, da je najboljši...