DomovOZNAKEKis

kis

Kis iz japonske nešplje

Kis iz japonske nešplje pripravljamo spomladi, ko se nešplje zmehčajo in začnejo mediti. Nešplje resda cvetijo jeseni, šele spomladi pa se razvijejo majhni, oranžni...

Kis

Francoska beseda za kis je vinaigre in dobesedno pomeni "kislo vino". Besedo uporabljajo Francozi tudi za druge kisle tekočine, ki temeljijo na alkoholu, na...

Vloženi regratovi popki v kisu

Vloženi regratovi popki v kisu so odlična zamenjav za vložene kapre, nekoliko bolj grenki, pa vendar zelo okusni. Najbolj zamudno pri pripravi je seveda nabiranje...

Verjus ali kis iz nezrelega grozdja

Verjus ali kis iz nezrelega grozdja (tudi verjuice) ni zahteven za pripravo, vseeno pa potrebujemo veliko nezrelih grozdnih jagod, pasirko ali mlinček za mletje...

Zimska kolobarnica vložena v kisu

Če naberemo več gob, kot jih lahko pojemo, predlagamo, da sivke vložite v kis. V zimskih dneh bodo tako vložene gobe popestrile vsak narezek. Sestavine...

Kakijev kis

Kakijev kis je okusna in aromatična tekočina, ki jo lahko uporabite za različne kulinarične namene, kot so priprava omak, marinad ali prelivov. Obenem pa...

Jabolčni kis topi kilograme

Res je, jabolčni kis zna stopiti kilograme in zmore še veliko več. Za boljšo presnovo in splošno boljše počutje vsako jutro v 2 decilitra...

Naredi svoj jabolčni kis

Ko enkrat izdelamo svoj jabolčni kis, industrijskega ne bomo nikoli več kupovali. Potrebujemo le jabolka, nekaj časa in stekleno posodo, v katerem bomo kis...

Makedonski ajvar

Brez ajvarja si težko predstavljamo pravo pojedino z žara, recept za najboljši ajvar pa si lastijo tako Srbi kot Makedonci. Pravijo, da je najboljši...

Ne spreglejte