Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si želite nekaj okusnega, a preprostega. Združuje svežino tunine z razkošnostjo...
Preizkusite okusno jed kot so piščančji zrezki v čebulni omaki. Ta preprost recept vas bo navdušil s harmonijo okusov in enostavno pripravo. Uživajte v...
Lignje ali kalamare napolnimo z oljkami, kaprami in lovkami ter jih spečemo v pečici.
Sestavine za polnjene lignje iz pečice
1 kg lignjev
50 g kaper v...
Uporabimo skoraj okrogli čili, ki je poznan pod več imeni: tondo piccante calabrese, ciliegia piccante, bacio di satana (Satan's Kiss). Je srednje pekoč čili...
Okusno in hitro pripravljeno kosilo, ki ga lahko postrežemo s solato in pečenim krompirčkom.
Sestavine
1 piščančja prsa narezana na zrezke (približno 400 – 500 g)
3...
Hladna predjed, ki se najbolj prileže poleti.
Sestavine
1 hobotnica (približno 1,5 kg)1 lovorjev list1 manjša čebula1 žlička popra v zrnju10 zelenih in črnih oljk2 žlički...
Francoski namaz iz črnih oljk, imenovan tapenada, je sestavljen iz slanih inčunov, kaper, česna in oljčnega olja. Prihaja iz jugovzhoda Francije, iz Provanse.
Sestavine...
Caponata je še ena značilna sicilijanska jed, sočna in okusna, mešanica ocvrte zelenjave, prepražene s sladkorjem in kisom, ki ji dajeta značilen sladko-kisel okus.
Sestavine
500...
Pasta alla puttanesca je tipična jed v deželi Campania, kjer ji v njihovem narečju rečejo aulive e chiappariell (oljke in kapre) ter deželi Lazio, kjer...