DomovOZNAKEJurčki

jurčki

Gobova pita

Gobova pita iz krhkega testa in nadeva iz gob, slanine in pora, ki jo lahko ponudimo še tako zahtevnim gostom. Sestavine Testo 200 g moke 150 g masla 1...

Ravioli z jurčki

Doma narejeni ravioli z jurčki in brie sirom ter začinjeni z maslom in baziliko so med klasikami italijanske kuhinje. Priprava je sicer nekoliko dolga,...

Enolončnica iz jurčkov, kostanja in krompirja

Enolončnica iz jurčkov, ki bi jo lahko poimenovali tudi jesenska enolončnica. Gobe s kostanjem so kombinacija, ki se ji težko upremo, le nekaj več...

Rižota z jurčki in klobaso

Preprosta za pripravo in zelo okusna rižota z jurčki je klasika predvsem italijanske kuhinje. Če nimamo svežih jurčkov, uporabimo posušene, vendar jih moramo prej...

Polenta z gobami

Če gremo jeseni v hribe, nam bodo v planinskih kočah prav gotovo ponudili malico ali kosilo, pri katerem bodo uporabili različne vrste gob. Juhe,...

Palačinke z jurčki

Te palačinke z jurčki lahko pripravljamo skozi vse leto, ampak najboljše so jeseni, ko imamo na voljo sveže jurčke. Sestavine 500 g jurčkov 2 žlici oljčnega olja 1...

Musaka z jurčki

Jesenska musaka z nam najljubšimi gobami. Sestavine 5-6 srednje velikih krompirjev500 g svežih jurčkov3 stroki česnasol po okusupest peteršilja3 žlice drobtin400 g mozzarele1,5 dcl vode1 jušna...

Piščančji zrezki v omaki iz gobic

Enostavna, elegantna in okusna jed, ki jo naredimo iz piščanca, gobic, vina in smetane. Sestavine 1 piščančje prsi 200 g jurčkov 3 žlice moke 1 žlička česna v prahu 3...

Svinjski kare v gobovi omaki

Jurčki in svinjski kotleti sestavijo kosilo, po katerem boste polizali še krožnik. Sestavine 4 zrezki iz svinjskega kareja 150 g svežih jurčkov šopek svežega sesekljanega peteršilja 2 nasekljani šalotki 2...

Rižota z jurčki in morskimi sadeži

Rižota morja in gora (mare e monti), tako jo imenujejo naši italijanski sosedje, je zimzelena jed, ki združuje dva izjemna okusa jurčkov in morskih...

Ne spreglejte