DomovOZNAKEGolaž

golaž

Kako zgostiti golaž

Kako zgostiti golaž je vprašanje, ki si ga v kuhinji pogosto zastavimo. Najprej nam na misel pade moka, vendar to ni edina sestavina, s...

Partizanski golaž

Partizanski golaž je običajno pripravljen kot mesna enolončnica s sestavinami, ki so bile na voljo v tistem času in na območjih, kjer so partizani...

Boranja z govedino in krompirjem

Boranja z govedino in krompirjem združuje okuse sočnega govejega mesa, svežega stročjega fižola in aromatičnih začimb v neustavljivo harmonijo okusov. Ob vsakem zajemu...

Jelenov golaž

Jelenov golaž je obrok, ki seže v čase, ko je bila hrana pristna in polna okusa. Najprej moramo izbrati najboljše kose jelenjega mesa, ki...

Golaž iz rumenih griv

Rumene grive z lahkoto zamenjamo s strupeno bledo grivo, zato naj jih nabirajo samo izkušeni gobarji. Nabiramo samo mlade gobe, ker so si starejše...

Golaž z njoki

Preprost golaž z njoki je jed, ki jo odlično skuhajo tudi ne najbolj vešči kuharji. Meso, narezano na manjše kocke, dušimo približno eno uro,...

Golaž z mesom in gobami

Golaž z mesom in gobami je izpopolnjena različica golaža, ki bo teknila vsem ljubiteljem gob, saj prepriča s fantastično mešanico okusov na enem krožniku. Sestavine...

Goveji golaž z manj govedine

Da bo goveji golaž res pravega okusa, sočen in mehak, ga moramo kuhati dolgo in počasi. Če imamo pri roki ekonom lonec, si lahko...

Krompirjev golaž s slanino in klobaso

Krompirjev golaž s slanino in klobaso je duševni balzam za tiste dneve, ko potrebujemo krepko kosilo. Uporabimo dobro, domačo prekajeno klobaso, pripravimo pa tudi...

Golaž iz lisičk

Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...

Ne spreglejte