Uporabni nasveti
Kako zgostiti golaž
Alenka -
Kako zgostiti golaž je vprašanje, ki si ga v kuhinji pogosto zastavimo. Najprej nam na misel pade moka, vendar to ni edina sestavina, s...
Mesne jedi
Partizanski golaž
Julijana -
Partizanski golaž je običajno pripravljen kot mesna enolončnica s sestavinami, ki so bile na voljo v tistem času in na območjih, kjer so partizani...
Jedi na žlico
Boranja z govedino in krompirjem
Boranja z govedino in krompirjem združuje okuse sočnega govejega mesa, svežega stročjega fižola in aromatičnih začimb v neustavljivo harmonijo okusov. Ob vsakem zajemu...
Mesne jedi
Jelenov golaž
Jelenov golaž je obrok, ki seže v čase, ko je bila hrana pristna in polna okusa. Najprej moramo izbrati najboljše kose jelenjega mesa, ki...
Zelenjavne jedi
Golaž iz rumenih griv
Rumene grive z lahkoto zamenjamo s strupeno bledo grivo, zato naj jih nabirajo samo izkušeni gobarji. Nabiramo samo mlade gobe, ker so si starejše...
Mesne jedi
Golaž z njoki
Preprost golaž z njoki je jed, ki jo odlično skuhajo tudi ne najbolj vešči kuharji. Meso, narezano na manjše kocke, dušimo približno eno uro,...
Mesne jedi
Golaž z mesom in gobami
Golaž z mesom in gobami je izpopolnjena različica golaža, ki bo teknila vsem ljubiteljem gob, saj prepriča s fantastično mešanico okusov na enem krožniku. Sestavine...
Mesne jedi
Goveji golaž z manj govedine
Da bo goveji golaž res pravega okusa, sočen in mehak, ga moramo kuhati dolgo in počasi. Če imamo pri roki ekonom lonec, si lahko...
Jedi na žlico
Krompirjev golaž s slanino in klobaso
Krompirjev golaž s slanino in klobaso je duševni balzam za tiste dneve, ko potrebujemo krepko kosilo. Uporabimo dobro, domačo prekajeno klobaso, pripravimo pa tudi...
Zelenjavne jedi
Golaž iz lisičk
Golaž iz lisičk je sezonska jed, polna okusov. Lisičke so izjemno priljubljene med nabiralci gob, njihov poseben, grenko sladki okus pa navdušuje vse ljubitelje...