Ta tradicionalno italijanska mineštra (pašta fižol) popestri naš vsakdanji jedilnik. Tale različica je malo poenostavljena, zelo hitro pripravljena in prav tako okusna, saj združuje preprostost...
Jota je priljubljena enolončnica, predvsem na Primorskem in na Krasu. Včasih je jota veljala za jed revežev, danes pa je zaradi edinstvenega okusa in...
Pri toplotni obdelavi zelenjave pazite na njeno strukturo. S toplotno obdelavo se struktura zelenjave odpira. Vsa vredna hranila so tako na voljo našemu organizmu....
V hladnih zimskih dneh nas fižol greje, klobasi pa se seveda lahko ognete.
Sestavine za fižolovo juho s klobaso
40 g fižola iz konzerve (vseeno, katere...
Prebranec lahko ponudimo topel ali hladen, kot predjed ali prilogo jedem z žara.
Sestavine
500 g belega fižola tetovca
3 dcl olja
1,5 kg čebule
sol
poper
sladka (mleta) paprika
lovorjev list
Priprava
1Prebran...