DomovOZNAKEčemaž

čemaž

Jagnječji kotleti s pirejem in špinačo

Jagnječji kotleti s pirejem in špinačo so odlično kosilo, ki se začne s ponvijo, nadaljuje s peko v pečici in konča na mizi. Zanje...

Čemažev narastek

Čemažev narastek je osvežujoča in aromatična jed, ki združuje nežnost jajc, mleka in sira s pikantnostjo čemaža. Ta recept prinaša izjemno okusno doživetje, kjer...

Čemažev pire

Za vse ljubitelje čemaža smo pripravili odličen čemažev pire, ki se najbolje druži s svinjino. Sestavine za čemažev pire 500 g surovega, olupljenega krompirja 20-25 čemaževih listov sol poper 1...

Špageti s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža

Špageti s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža so spomladanska poslastica iz špargljev in čemaža. Sestavine za špagete s pečenimi šparglji in pestom iz čemaža 1...

Fermentirani popki čemaža

S tem enostavnim receptom lahko ohranimo čemaž za obdobje, ko v naravi ne raste. Popke fermentiramo v slanici in jim po okusu lahko dodamo...

Fermentirani čemaž

Fermentacija je naraven, najstarejši in najbolj enostaven proces, kako shraniti zelenjavo za ozimnico. Uporabljali so jo že Babilonci in stari Egipčani. Pri nas jo...

11 jedi s čemažem

Pred vami je 11 jedi s čemažem - juha, omleta, rižota, špageti, pesto, polpeti, zrezki, rezanci in pire, v katerih je obvezna sestavina, seveda,...

Skutni namaz s čemažem

Spomladanski namaz z divjim česnom. Sestavine za skutni namaz s čemažem 15 listkov čemaža 2 veliki žlici kisle smetane 1/2 čajne žličke soli 1 velika žlica skute 0,5 dcl mleka 0,5...

Omleta s čemažem

Spomladanska omleta s čemažem je prava očiščevalna jed in tudi odličnega okusa. Sestavine za omleto s čemažem 3 jajca 1 mala čebula 1 ščepec soli 2 žlici kisle smetane poper...

Rižota z mavrahi in čemažem

Rižota z mavrahi in čemažem je dobrota, ki nam jo zgodaj spomladi ponuja narava in sta skupaj odlična kombinacija, ki jo lahko pripravimo v...

Ne spreglejte